חיתוכיות קפה ותבלינים
בדיוק כשהבנו שעברנו את הגיל של בראוניז שוקולד פושטיות, הגיע המתכון שהיינו צריכים: רבע שעה עבודה כמו שאנחנו רגילים ואוהבים, אבל הטעמים - קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד מלא דברים טובים. חיתוכיות קטנות וחכמות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפיות קפה נמס
1/2 כפית הל טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
140 גרם (1 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים או אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 בקערה גדולה טורפים יחד חמאה, סוכרים, ביצים, וניל, מלח, קפה, הל וג'ינג'ר לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.
4 מוסיפים שקדים או אגוזים ומערבבים לפיזור שווה בתערובת.
5 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
6 אופים 20-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה ויציבה למגע בשוליים, אך עדיין מעט רכה במרכז.
7 מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
• לגרסה בריאה יותר: אפשר להמיר 1/2 מכמות הקמח בקמח מלא.
לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט