אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חיתוכיות קפה ותבלינים

בדיוק כשהבנו שעברנו את הגיל של בראוניז שוקולד פושטיות, הגיע המתכון שהיינו צריכים: רבע שעה עבודה כמו שאנחנו רגילים ואוהבים, אבל הטעמים - קפה, הל, ג'ינג'ר ועוד מלא דברים טובים. חיתוכיות קטנות וחכמות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 23/02/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 כפיות קפה נמס

1/2 כפית הל טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

140 גרם (1 כוס) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

100 גרם שקדים או אגוזים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 בקערה גדולה טורפים יחד חמאה, סוכרים, ביצים, וניל, מלח, קפה, הל וג'ינג'ר לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.

4 מוסיפים שקדים או אגוזים ומערבבים לפיזור שווה בתערובת.

5 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

6 אופים 20-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה ויציבה למגע בשוליים, אך עדיין מעט רכה במרכז.

7 מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.

• לגרסה בריאה יותר: אפשר להמיר 1/2 מכמות הקמח בקמח מלא.

לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט

>>בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל עם ריבה ופירורים, יצא מעולה
>> אוהבים קינוחים? בואו נראה עד כמה