אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

לחמניות שום ופסטו

אם כבר להכין לחמניות בבית - למה לא לשדרג אותן עוד קצת, עם שום בתוך הבצק וממרח פסטו שיהפוך אותן לארוחה בפני עצמה? אנחנו אהבנו

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 28/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

25 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)

1 ביצה

240 מ"ל (1 כוס) מים

2 שיני שום כתושות

1 כף דבש

8 גרם (כפית וחצי) מלח

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן

ביצה טרופה, להברשה

למילוי:

3 כפות גדושות ממרח פסטו

אגוזים קצוצים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

1 הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, השמרים, הביצה, המים, השום, הדבש, המלח ושמן במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך, אחיד ומעט דביק.

2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים עוד 1-2 דקות בידיים ומעגלים לכדור.

3 מתפיחים את כדור הבצק במשך כשעה בטמפרטורה חמימה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

4 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.

5 מורחים על שני המלבנים ממרח פסטו ומפזרים אגוזים אם רוצים. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל-12 שושנים (6 מכל יריעת בצק).

6 מסדרים את שושני הבצק בתוך תבנית שקעים משומנת, או מרופדת במנז'טים לאפייה. מתפיחים כ-1/2 שעה נוספת, או עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.

7 מחממים תנור ל-170 מעלות.

8 מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה בעדינות, ואופים 15-20 דקות, או עד שהן מזהיבות ומתייצבות.

9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז משגעים עם קשיו מלמעלה

>> והנה כמה דברים שלמדנו על אוכל מנורה אפרון