עוגיות שקדים במילוי ריבה
את עוגיות הסנדוויץ' המופלאות האלה אתם בטח זוכרים מהילדות, רק שהפעם הוספנו להן גם שקדים. כל מה שנותר לכם הוא לבחור את סוג הריבה האהוב עליכם, ולהתאפק לא לחסל תבנית שלמה. בהצלחה עם זה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק:
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח עוגיות
4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
1 חלמון L
1-2 כפות חלב (לפי הצורך)
לציפוי:
1 חלבון
50 גרם שקדים קצוצים גס
למילוי:
ריבת תות או פטל, או איזה שרוצים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, המלח והווניל במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד - מוסיפים מעט חלב בהדרגה.
3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 יוצרים חור במרכז של מחצית מהעוגיות באמצעות חותכן קטן או פקק.
6 מברישים את העוגיות עם החור בחלבון, ומפזרים שקדים לקישוט.
7 אופים את כל העוגיות במשך כ-10-15 דקות, או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה.
8 מחלקים את העוגיות לזוגות – עוגייה שלמה ועוגייה עם חור. מניחים מהריבה על כל העוגיות השלמות, ומכסים בעוגיות עם החור. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
* לגרסה בריאה יותר, אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שקדים, קוקוס ופטל