אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת משמשים, חמוציות ופיסטוקים

כי חורף, כי ט"ו בשבט מתקרב וכי היא צבעונית וטעימה במיוחד - לא שיש צורך בתירוצים כדי להכין עוגת פירות יבשים מפנקת, אבל אם כבר יש אז למה שלא נשתמש בהם? מכניסים את החורף הביתה, אבל את הקור משאירים בחוץ

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 19/01/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

200 גרם (1 כוס) סוכר

3 ביצים L

200 מ"ל (1 מיכל) יוגורט 3% שומן

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן

קורט מלח

כפית תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

50 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות

50 גרם חמוציות או אוכמניות מיובשות

100 גרם פיסטוקים, קצוצים גס

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, יוגורט, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 מוסיפים משמשים, חמוציות ופיסטוקים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.

5 יוצקים את התערובת לתוך התבניות ומיישרים את החלק העליון.

6 אופים במשך 45-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר.

• לגרסה בריאה יותר: משתמשים בפירות יבשים אורגניים (ללא גופרית) וממירים מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.

* לגרסה פרווה: משתמשים במיץ תפוזים באותה כמות במקום היוגורט.

 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו בוסטון קרים פאי לאנשים שאנחנו אוהבים

>> והנה לחמנות אפויות ממולאות בסביח הכי חמודות שראינו