אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קאפקייקס מילקי

מי יכול לסרב לשילוב הכי מנצח שיש? קאפקייקס שוקולד רכים ועסיסיים עם ציפוי קצפת. קינוח קטן ומושלם לימי הולדת, חגיגות או סתם ימים בהם צריכים לקנח במשהו טעים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 20/01/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגות האישיות החמודות האלה משלבות שני טעמים שאני לא מכירה אנשים שמסוגלים לעמוד בפניהם – שוקולד וקצפת. עוגות שוקולד רכות ועסיסיות במיוחד, מנוקדות בשבבי שוקולד שנמסים בין ביס לביס, ומעל הכל זילופי קצפת וניל טעימה ושברי שוקולד לקישוט. מושלמות לימי הולדת ובכלל.

מרכיבים (12 מנות):

לקאפקייקס:

1 ביצה

70 מ"ל (1/3 כוס) שמן

150 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) חלב

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

25 גרם (2 כפות) קקאו

70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

שברי שוקולד מריר

מעט אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, שמן, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. התערובת דלילה וזה בסדר.

4 יוצקים את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד 2/3 מגובה כל שקע.

5 מפזרים שוקולד צ'יפס מעל כל שקע (במהלך האפייה השוקולד ישקע מעט).

6 אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.

8 ציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

9 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות קצפת על גבי הקאפקייקס.

10 מקשטים בשברי שוקולד מריר ובאבקת קקאו ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות גבינה מהירות
>> טעים: פנקייק טבעוני