אוכל
צילום׃ דניאל לילה

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס טבעונית

עוגה רכה, עסיסית ועשירה בלי מוצרי חלב או ביצים - ועם המון דברים טובים כמו תפוחי עץ ואגוזים. גם טעימה וגם בריאה? ככה דופקים את המערכת

שף אמיר שגב, גלי'ס | mako אוכל | פורסם 15/07/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

ל-2 תבניות איגליש קייק:

250 מ"ל חלב סויה

2 כפות חומץ רגיל

170 גרם רסק תפוחי עץ (שני שליש כוס ועוד כפית)

150 מ"ל שמן קנולה (שני שליש כוס)

140 גרם קמח מלא (כוס + 2 כפות)

150 גרם קמח לבן (כוס + כף)

200 גרם סוכר (כוס)

15 גרם אבקת אפייה (שקית וחצי)

 חצי כפית מלח

כפית קינמון

70 גרם אגוזים קצוצים (שני שליש כוס)

140 גרם שוקולד צ'יפס (שני שליש כוס)

לציפוי:

100 גרם שקדים פרוסים

חצי כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2 טורפים בקערה את חלב הסויה והחומץ, ומניחים בצד לשתי דקות.

3 מוסיפים את השמן ורסק התפוחים ומערבבים בכף עץ.

4 מוסיפים את כל החומרים היבשים: הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והקינמון, ומערבבים פנימה את האגוזים והשוקולד צ'יפס.

5 מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, ומפזרים מלמעלה את השקדים.

6 אופים כ-40 דקות, ומיד מברישים בסירופ מייפל.

המתכון לעוגה הטבעונית הוא של שף-קונדיטור אמיר שגב, הבעלים של קונדיטוריית גלי'ס - דברים שאבא שלי אופה בכפר סבא, טלפון להזמנות: 09-7670133.

>> בשבוע שעבר התנחמנו בעוגת אורז מתוקה של תום פרנץ

>> כמה טעימה יכולה להיות פסטה עם 9 קלוריות?