אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פאי אפרסקים וקרם אגוזי לוז

אם יש לכם כמה שעות פנויות ויצר אפייה בריא - הנה לכם הצעה נפלאה: הכינו בצק פריך (אל תדאגו, נעשה הכל כדי שהוא ייצא לכם מושלם), פנקו אותו בקרם אגוזים ופרוסות אפרסקים ותזמינו מישהו שאתם אוהבים לקפה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 21/06/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):

150 גרם (כוס + כף) קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

חלמון

1-2 כפות מים קרים

לקרם אגוזי לוז:

100 גרם אגוזי לוז

100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

כפית תמצית וניל

ביצה L

2 כפות קמח

2 כפות ברנדי או רום

לעיטור:

5-6 אפרסקים קטנים, חצויים ופרוסים

30-40 גרם אגוזי לוז חצויים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.

5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים לשעה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים 12-14 דקות.

8 מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 8-10 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות אך עדיין נותרת בהירה. מצננים בטמפרטורת החדר.

9 קרם אגוזי לוז: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, סוכר, חמאה, מלח, וניל, ביצה, קמח וברנדי ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.

10 יוצקים את הקרם על הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.

11 מסדרים פרוסות אפרסקים ומפזרים ביניהן אגוזי לוז חצויים. אופים 15-20 דקות או עד שהקרם מזהיב ומתייצב.

12 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר עפנו פה על עוגיות שוקולד ובוטנים

>> מהיר ובריא: פסטה ברוטב סלק!