פאי אפרסקים וקרם אגוזי לוז
אם יש לכם כמה שעות פנויות ויצר אפייה בריא - הנה לכם הצעה נפלאה: הכינו בצק פריך (אל תדאגו, נעשה הכל כדי שהוא ייצא לכם מושלם), פנקו אותו בקרם אגוזים ופרוסות אפרסקים ותזמינו מישהו שאתם אוהבים לקפה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק הפריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
150 גרם (כוס + כף) קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
חלמון
1-2 כפות מים קרים
לקרם אגוזי לוז:
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
כפית תמצית וניל
ביצה L
2 כפות קמח
2 כפות ברנדי או רום
לעיטור:
5-6 אפרסקים קטנים, חצויים ופרוסים
30-40 גרם אגוזי לוז חצויים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.
5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים לשעה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים 12-14 דקות.
8 מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 8-10 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות אך עדיין נותרת בהירה. מצננים בטמפרטורת החדר.
9 קרם אגוזי לוז: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, סוכר, חמאה, מלח, וניל, ביצה, קמח וברנדי ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
10 יוצקים את הקרם על הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.
11 מסדרים פרוסות אפרסקים ומפזרים ביניהן אגוזי לוז חצויים. אופים 15-20 דקות או עד שהקרם מזהיב ומתייצב.
12 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט