אוכל

מאפה פטריות קליל

קליל זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו: בצק שמרים שתופח בנחת אך בזריזות בקערה בזמן שאתם מקפיצים קצת פטריות בחמאה. קצת פרמזן מלמעלה, רבע שעה בתנור - ויש לכם ארוחת ערב כיפית וסופר טעימה

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 18/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

קילו קמח שמרים להתפחה מהירה

550-600 גרם מים

כף פלפל שחור גרוס

20 גרם מלח

100 גרם חמאה קרירה (שהוצאה מהמקרר רבע שעה קודם לכן), חתוכה לקוביות

למילוי:

חצי קילו פטריות, מסוגים שונים (פורטובלו, שמפיניון, שימאג'י, מלך היער)

2 כפות חמאה מזוקקת

מלח

פלפל שחור

כף ורבע עלי תימין

5 שיני קצוץ

פרמזן

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-6 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד כ-3 דקות, עד שהיא מתאחדת עם הבצק.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.

3 בינתיים מכינים את המילוי: מקפיצים את הפטריות במחבת לוהטת בחמאה המזוקקת עד שהן מזהיבות. מתבלים במלח, פלפל, תימין ושום. מעבירים את תערובת הפטריות למסננת ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.

4 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומתפיחים 30 דקות.

5 פותחים את כדורי הבצק על משטח מקומח לגודל של פיצה קטנה. מפזרים את תערובת הפטריות.

6 מחממים תנור ל-220 מעלות. מגררים פרמזן ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי שוקולד וקוקוס