מאפה פטריות קליל
קליל זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו: בצק שמרים שתופח בנחת אך בזריזות בקערה בזמן שאתם מקפיצים קצת פטריות בחמאה. קצת פרמזן מלמעלה, רבע שעה בתנור - ויש לכם ארוחת ערב כיפית וסופר טעימה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
קילו קמח שמרים להתפחה מהירה
550-600 גרם מים
כף פלפל שחור גרוס
20 גרם מלח
100 גרם חמאה קרירה (שהוצאה מהמקרר רבע שעה קודם לכן), חתוכה לקוביות
למילוי:
חצי קילו פטריות, מסוגים שונים (פורטובלו, שמפיניון, שימאג'י, מלך היער)
2 כפות חמאה מזוקקת
מלח
פלפל שחור
כף ורבע עלי תימין
5 שיני קצוץ
פרמזן
אופן ההכנה:
1 לשים יחד את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-6 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד כ-3 דקות, עד שהיא מתאחדת עם הבצק.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.
3 בינתיים מכינים את המילוי: מקפיצים את הפטריות במחבת לוהטת בחמאה המזוקקת עד שהן מזהיבות. מתבלים במלח, פלפל, תימין ושום. מעבירים את תערובת הפטריות למסננת ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
4 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומתפיחים 30 דקות.
5 פותחים את כדורי הבצק על משטח מקומח לגודל של פיצה קטנה. מפזרים את תערובת הפטריות.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות. מגררים פרמזן ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.