מאפה פודינג עם שוקולד, בננות ושיבולת שועל
חשבתם שדייסה זה משעמם? קבלו דייסה מושחתת באקסטרים, שהופכת למאפה פודינגי מלא בכל טוב - פקאנים, שוקולד, בננות והמון המון טעם. רק חסרה גלידה קרה בצד ואתם מסודרים
סבינה ולדמן | mako אוכל
| פורסם 11/05/15
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס שיבולת שועל
3 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר חום
זרעים מחצי מקל וניל (או חצי כפית תמצית וניל)
קורט מלח
2 בננות, פרוסות לעובי 1 ס״מ
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
מעט חמאה רכה לשימון התבנית + סוכר לפיזור
2 כפות סוכר חום (נוספות)
אופן ההכנה:
1 מניחים בסיר שיבולת שועל, חלב, סוכר, וניל, מלח. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מעבירים למקרר לצינון מלא.
2 מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים תבנית בינונית בחמאה ומצפים בסוכר.
3 מערבבים את הדייסה עם הבננות, השוקולד והאגוזים. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים בתנור כחצי שעה.
4 בוזקים סוכר חום מעל ומקרמלים בעזרת ברנר, או בתנור במצב גריל בחום גבוה למספר דקות. מגישים חם לצד גלידה.