אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מאפינס בננה ושיבולת שועל מקמח מלא

רוצים שהילד יאהב אתכם ברמות אחרות? בתיק האוכל, ליד הכריך (או במקומו), הטמינו לו שני מאפינס כאלה. רק תיזהרו לא לספר לו כמה הם בריאים, כי אז כל האפקט יתקלקל

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 21/11/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 234 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-10-12 מאפינס:

2 בננות גדולות, בשלות מאוד

80 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה

60 מ"ל (רבע כוס) חלב

60 מ"ל (רבע כוס) שמן

ביצה L

כפית תמצית וניל

קורט מלח

75 גרם (שלושת רבעי כוס) שיבולת שועל

100 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח מלא

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

מעט גרעיני חמנית, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 מועכים את הבננות ומעבירים לקערה.

3 מוסיפים סוכר, שמן, חלב, ביצה, וניל ומלח ומערבבים במטרפה ידנית עד קבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים שיבולת שועל, קמח מלא, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד.

5 ממלאים את השקעים בתערובת עד שלושת רבעי מגובהם.

6 מפזרים מלמעלה מעט גרעיני חמנית לקישוט (לא חובה).

7 אופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס תופחים מעט ומזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.

8 מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות:

* שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגישם חמימים או בטמפרטורת החדר.

* לקבלת גרסה פרווה אפשר להחליף את החלב במים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בשבוע שעבר הכנו כאן פאי שוקולד ללא אפייה