עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני
כל זמן הוא זמן טוב לעוגת ביסקוויטים, והקיץ הוא הזמן הטוב מכולם. אז קבלו אותה בגרסת "הקינוח המושלם ליום שרב": עוגה הכי קלה בעולם של פתי בר עם קרם לימון עדין, שאפשר להכין עם הילדים אבל הכי כיף לזלול לבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ:
250 גרם (שרוול אחד) ביסקוויטים
חצי כוס חלב קר
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה 9%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
לקישוט:
מעט קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 טובלים את הביסקוויטים בחלב קר ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית ליצירת שכבה ראשונה.
2 הקרם: מקציפים יחד במיקסר את השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והקליפה המגוררת עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
3 יוצקים בערך שליש מכמות הקרם על שכבת הביסקוויטים ומיישרים.
4 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שנייה על הקרם.
5 יוצקים שליש נוסף מהקרם על השכבה השנייה ומיישרים.
6 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שלישית על הקרם.
7 מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות צפופות על הביסקוויטים.
8 מצננים במקרר במשך 5-6 שעות, ועדיף לילה שלם.
9 מקשטים במעט קליפת לימון מגוררת ומגישים.