אוכל

אמפנדס פלפלים קלויים של ארז קומרובסקי

הכירו את הפיצה של צפון-מערב ספרד: אמפנדה ענקית, יפת תואר ומגרה בטירוף, במילוי תועפות של פלפל קלוי ובצל מטוגן. קוראים לה אמפנדה גליסיאנה ואנחנו היינו עושים לה טובה ממש ברגע זה

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 10/03/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.1 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח רב תכליתי

1 כף סוכר

1-1.5 כפיות מלח

250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כפית חומץ בן יין לבן

250 גרם יוגורט מחלב בקר, 4 אחוזי שומן או יותר

למילוי:

8-12 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים

1/4 כוס שמן זית

5 בצלים, קצוצים

5 שיני שום, כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

3 כפות עלי אורגנו טרי, קצוצים

חצי כפית פלפל שחור גרוס (או יותר, לפי הטעם)

מלח גס לפי הטעם

להברשה:

1 ביצה טרופה עם מעט מים

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ולשים קצרות, עד שנוצר בצק אחיד וחלק ולא יותר. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעה.

2 המילוי: קוצצים את הפלפלים הקלויים דק ומעבירים לקערה. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים אותם לקערת הפלפלים יחד עם השום הכתוש, הפפריקה המעושנת ועלי האורגנו, מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים היטב. בודקים את התיבול ומעבירים למקרר.

3 עיצוב ואפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 מ"מ ובקוטר כ-30 ס"מ. מסמנים על כל חלק עיגול בעזרת רינג אפייה בקוטר 26 ס"מ או צלחת וחותכים את השוליים המיותרים. מניחים עיגול אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותו בביצה הטרופה. מפזרים את המילוי על כל שטח העיגול, ומשאירים שוליים חשופים. מכסים בעיגול הנוסף ומהדקים היטב את השוליים. מברישים את העיגול העליון בביצה טרופה בנדיבות ומחוררים אותו במזלג במקומות שונים (אפשר גם ליצור דוגמה מעניינת של חריצים, לא עמוקים מדי, בעזרת סכין חדה או סכין יפנית). מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים 25-20 דקות.

* אפשר לחלק את הבצק לארבעה ולאפות שתי אמפנדות בחצי הגודל באותה צורה.

>> בשבוע שעבר הכנו פאי תותים מהמם ביופיו, עם מסקרפונה במקום קרם פטיסייר

>> והנה פשטידת פסטה שאתם רוצים שהילדים שלכם יאכלו