אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מגנום ביתי

שי לסוף הקיץ: אם יש לכם תבניות שוות, אתם יכולים להכין לבד ארטיקים שוקו-שוקו לא פחות טובים מאלה שקונים בחנויות. מאיה רביבו עם מתכון לפרפה שוקולד, שהופך במחי הקפאה וציפוי למגנום מופלא

מאיה רביבו | mako אוכל | פורסם 09/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 226 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לפרפה שוקולד (12 מיני מגנומים):

250 מ"ל שמנת מתוקה (מכל אחד)

75 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו או יותר

3 גרם ג'לטין (כפית) + 15 גרם מים (כף אחת)

2 חלמונים

40 גרם סוכר (3.5 כפות)

100 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס, קצוצות

לציפוי:

250 שוקולד מריר

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן 100 מ"ל מהשמנת המתוקה (2/5 כוס) עד לסף רתיחה, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.

2 מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים ל-10 דקות.

3 טורפים את החלמונים והסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.

4 מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצף רך ומערבבים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מקפלים פנימה גם את שברי העוגיות.

5 יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה. מחלצים את הארטיקים מהתבנית.

6 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן. טובלים על ארטיק בשוקולד, ומניחים על נייר אפייה להתגבשות (זה קורה בשניות).

* אפשר לצפות את הארטיקים בשוקולד לבן, באותה דרך (צריך רק להיזהר בהמסה, כי שוקולד לבן נשרף מהר יותר).

* ניתן לקשט את הארטיקים בשברי אגוזים, קוקוס, סוכריות צבעוניות ועוד.

שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס עגבניות זריזים וטעימים עם ארז קומרובסקי

>> 3 מתכונים לעוגות דבש מנצחות

>> ועוד מתכונים לראש השנה