מגנום ביתי
שי לסוף הקיץ: אם יש לכם תבניות שוות, אתם יכולים להכין לבד ארטיקים שוקו-שוקו לא פחות טובים מאלה שקונים בחנויות. מאיה רביבו עם מתכון לפרפה שוקולד, שהופך במחי הקפאה וציפוי למגנום מופלא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לפרפה שוקולד (12 מיני מגנומים):
250 מ"ל שמנת מתוקה (מכל אחד)
75 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו או יותר
3 גרם ג'לטין (כפית) + 15 גרם מים (כף אחת)
2 חלמונים
40 גרם סוכר (3.5 כפות)
100 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס, קצוצות
לציפוי:
250 שוקולד מריר
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר קטן 100 מ"ל מהשמנת המתוקה (2/5 כוס) עד לסף רתיחה, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
2 מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים ל-10 דקות.
3 טורפים את החלמונים והסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
4 מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצף רך ומערבבים לתוך תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מקפלים פנימה גם את שברי העוגיות.
5 יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה. מחלצים את הארטיקים מהתבנית.
6 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן. טובלים על ארטיק בשוקולד, ומניחים על נייר אפייה להתגבשות (זה קורה בשניות).
* אפשר לצפות את הארטיקים בשוקולד לבן, באותה דרך (צריך רק להיזהר בהמסה, כי שוקולד לבן נשרף מהר יותר).
* ניתן לקשט את הארטיקים בשברי אגוזים, קוקוס, סוכריות צבעוניות ועוד.
שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.
>> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס עגבניות זריזים וטעימים עם ארז קומרובסקי