אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגיות טחינה ושקדים מקמח מלא

כמה בריאות יכולות עוגיות להיות בלי לאבד את האלמנט המפנק שלהן? מאוד מאוד בריאות, אם לשפוט לפי המתכון הזה. גם קמח מלא, גם טחינה וגם שקדים - והטעם? אלוהי

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 10/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לעוגיות:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

140 גרם (1 כוס) קמח מלא

35 גרם (רבע כוס) קמח לבן

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

120 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית (או טחינה גולמית מלאה)

לקישוט והגשה:

30 שקדים שלמים (או כל סוג אחר של אגוזים)

אבקת סוכר 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את החמאה, הסוכר, הווניל, המלח, 2 סוגי הקמחים ואבקת האפייה, ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.

3 מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

4 יוצרים כדורים קטנים (בערך בגודל אגוז) ומניחים על גבי התבנית במרווחים.

5 נועצים בתוך כל כדור שקד שלם ופוחסים קלות.

6 אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות לחלוטין ומתייצבות.

7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* העוגיות נשמרות היטב כ-7 עד 10 ימים בצנצנת אטומה היטב.

 לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקומת הכנו עוגיות לימון ופיסטוקים

>> הנה עוד המון מתכונים לחגים