אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

חיתוכיות אגוזים וקרמל

תמיד מתחשק לנו פאי אגוזים, כזה כמו שמכינים בתכניות אוכל, אבל איכשהו זה נראה לנו גדול עלינו. אז קבלו גרסה קלילה - בלי לרדד, להקציף או להתאמץ יותר מדי: חיתוכיות אגוזים בקרמל פשוט טעימות ובקלי קלות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 20/10/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:

140 גרם (1 כוס) קמח

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר

קורט מלח

1/4 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות מים קרים

למלית אגוזים וקרמל:

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם אגוזי פקאן

75 גרם חמאה מומסת

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה

40 גרם (2 כפות) סירופ מייפל

קורט מלח

1 כף חלב

אופן ההכנה:

1 בסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת פירורית.

3 מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.

4 מעבירים את גושי הבצק לתוך התבנית ומשטחים בעזרת האצבעות לבסיס בגובה אחיד.

5 אופים במשך 15-20 דקות, או עד שהבסיס מזהיב בצורה אחידה אך עדיין בהיר למדי.

6 מכינים את מלית האגוזים: קוצצים את האגוזים גס ושמים בקערה.

7 מוסיפים חמאה מומסת, סוכר, מייפל, מלח וחלב ומערבבים היטב.

8 יוצקים את תערובת האגוזים על הבסיס האפוי ומחזירים ל-10-15 דקות אפייה עד שתערובת האגוזים מבעבעת.

9 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו פה עוגת שיש קלאסית

>> בואו להחליט איזה טעם יהיה ל-m&ms בוטנים החדשות!