אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות שיבולת שועל, חמוציות ואגוזים

תמיד אנחנו שמחים לקבל הוכחות שבריא יכול להיות גם בריא, ואפילו טעים בטירוף. הפעם אלה עוגיות שיבולת שועל עשירות וקרספיות בפה, שיפרגנו לכם בטעם נהדר ולגוף שלכם ביופי של ערכים תזונתיים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 03/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 266 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (40 מנות):

100 גרם חמאה רכה

125 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

1 ביצה L

140 גרם (1 כוס) קמח (אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)

חצי כפית סודה לשתייה

175 גרם (כוס ושלושת רבעי) שיבולת שועל שלמה

50 גרם אגוזים קצוצים גס

100 גרם חמוציות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, סהוכר, המלח והווניל, ומערבלים עד לקבלת תערובת רכה במרקם קרם.

3 מוסיפים את הביצה, ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4 מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, שיבולת השועל, האגוזים והחמוציות, ומערבלים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.

5 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים לבצק אחיד.

6 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, יוצרים צורת גליל מכל חלק, ומצננים את הגלילים במקפיא במשך שעה.

7 חותכים את גלילי הבצק לעוגיות בעובי 1 ס"מ, ומניחים במרווחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

8 אופים במשך 10 עד 12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה, מצננים לחלוטין ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם בראוניז צ'אנקי מאנקי

>> חלבונים כבושים זה לגמרי הדבר הבא! ויש גם מתכון