אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוגות בננה אישיות

מה יותר טוב מעוגת בננה? עוגת בננה בריאה (הכל יחסי, כן?), עם שיבולת שועל ובלי חמאה, ועוד כזו אישית - שאפשר לזלול בשקט בלי לכבד אף אחד

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 04/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ביצה

100 גרם סוכר חום כהה

50 גרם (1/4 כוס) שמן

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

3 בננות גדולות, מעוכות במזלג

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 כפית קינמון טחון

140 גרם (1 כוס) קמח

60 גרם שיבולת שועל שלמה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

סוכר דמררה לפיזור מעל העוגות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 טורפים יחד בקערה גדולה ביצה, סוכר, שמן, חלב, בננות, תמצית וניל, מלח וקינמון לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4 ממלאים את השקעים בתערובת כמעט עד שפתם.

5 מפזרים מעט סוכר חום מעל כל עוגה.

6 אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

>> בשבוע שעבר זללנו פה לחמניות שום עם פסטו

>> באיזה שמן הכי כדאי לטגן?