צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
עוגות בננה אישיות
מה יותר טוב מעוגת בננה? עוגת בננה בריאה (הכל יחסי, כן?), עם שיבולת שועל ובלי חמאה, ועוד כזו אישית - שאפשר לזלול בשקט בלי לכבד אף אחד
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 04/11/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1 ביצה
100 גרם סוכר חום כהה
50 גרם (1/4 כוס) שמן
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
3 בננות גדולות, מעוכות במזלג
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
140 גרם (1 כוס) קמח
60 גרם שיבולת שועל שלמה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
סוכר דמררה לפיזור מעל העוגות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 טורפים יחד בקערה גדולה ביצה, סוכר, שמן, חלב, בננות, תמצית וניל, מלח וקינמון לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד.
4 ממלאים את השקעים בתערובת כמעט עד שפתם.
5 מפזרים מעט סוכר חום מעל כל עוגה.
6 אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.