אוכל
צילום׃ חן שוקרון, אוכל טוב

קאפקייקס אוכמניות

מדהים איזה שינוי יכולה סלסילה קטנה של אוכמניות טריות לעשות בחיים של חובב האוכל. כאן הן בקאפקייקס רכים רכים ואווריריים, עם ציפוי של חצי קצפת חצי גבינה. עונג אמיתי

חן שוקרון | אוכל טוב | פורסם 09/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עונת האוכמניות התחילה זה לא כבר, ולמרבה השמחה אוכמניות טריות זמינות בחלק גדול מרשתות השיווק וכמובן גם בשווקים. האוכמניות מושלמות לאפייה, ומספיקה סלסילה קטנה שלהן בשביל גם ליהנות מהפרי הטרי וגם לאפות איתו כמות נאה של קאפקייקס.

 

הקאפקייקס הבאים רכים ואווריריים במיוחד ונהדרים בפני עצמם, אבל אפשר להוסיף להם ציפוי קליל של גבינה, כדי לקבל מראה חגיגי ועשיר יותר.

מרכיבים (12 מנות):

לקאפקייקס:

1.5 כוסות (210 גרם) קמח

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס (100 גרם) אוכמניות טריות (אפשר להשתמש גם בקפואות, לא מופשרות)

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית גרידת לימון דקה

1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

2 ביצים

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%

1 כפית תמצית/מחית וניל

לציפוי קרם גבינה (לא חובה):

1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית תמצית/מחית וניל

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור:

אוכמניות טריות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים היטב ובזהירות.

3 יוצקים לקערה אחרת את השמן. מוסיפים סוכר, גרידה ומיץ לימון, ביצים, יוגורט ותמצית או מחית וניל. טורפים היטב במטרפה.

4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם היוגורט וטורפים היטב ובזהירות כדי לא לפגוע באוכמניות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 ממלאים את עטרות הנייר בבלילה רק עד ל-2/3 מגובהן. מעבירים לתנור ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ באחת העוגות יוצא עם מעט פירורים לחים. שימו לב, בתום האפייה הקאפקייקס תפוחים אך עדיין בהירים מאוד.

קאפקייקס אוכמניות - לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
שימו לב, חייבים להשאיר לבלילה מקום לתפוח|צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

6 אם רוצים, מכינים קרם גבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינה עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית/מחית הווניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד. מצפים כל קאפקייק בשתי כפיות מהקרם ומעטרים בפרי טרי. אם קרם הגבינה נוזלי מדי ניתן לשמור אותו חצי שעה-שעה בקירור, ורק אז להשתמש בו.

* הקאפקייקס ללא הציפוי נשמרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. עם הציפוי יש לשמור בקירור עד 3 ימים.

>> בשבוע שעבר הכנו קינוחי גבינה אישיים