קאפקייקס שוקולד, אגוזי לוז ונוגט
מה שאתם לא רואים בתמונה זה שבתוך כל אחת מהעוגות האישיות המשגעות האלה מסתתר מילוי שוקולדי קרמי. אז עכשיו תגידו אתם - לא למות?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לא פלא שקאפקייקס צברו להם כל כך הרבה אוהדים במהלך השנים האחרונות – מה כבר יכול להיות רע בעוגה אישית שנראית מיליון דולר? למרות המראה המרשים, די קל ומהיר להכין קאפקייקס, ואפשרויות הגיוון באמת אינסופיות. הקאפקייקס שכאן משלבים עוגת שוקולד עסיסית במילוי ממרח שוקולד או אגוזים וציפוי של קצפת נוגט ריחנית ומפתה. את הכל מקשטים עם חצאי אגוזי לוז ופניני קראנץ' שוקולד מריר, והתוצאה היא קינוח נהדר בקלי קלות. שווה לנסות!
מרכיבים (12 מנות):
לקאפקייקס:
1 ביצה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
קורט מלח
1 כף גדושה אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
1 כף ברנדי או ליקר שוקולד
100 גרם (1/2 כוס) שמן
100 גרם (3/4 כוס) קמח
25 גרם (1/4 כוס) אגוזי לוז טחונים דק
40 גרם (4 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
1/2 צנצנת ממרח שוקולד או אגוזים
לציפוי:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת נוגט
1 כפית סוכר חום כהה
לקישוט:
אגוזי לוז חצויים
פניני קראנץ' שוקולד מריר (להשיג בחנויות המתמחות)
אופן ההכנה:
1 הקאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (אפשר גם לרפד בעטרות נייר).
2 בקערה גדולה טורפים במטרפה ביצה, סוכר, שמנת חמוצה, מלח, אבקת נוגט, ברנדי ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
3 מוסיפים קמח, אגוזים טחונים, קקאו ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
4 ממלאים את השקעים בתערובת עד ל-3/4 גובה.
5 אופים במשך 15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.
7 יוצרים שקע קטן במרכז כל קאפקייק (הכי קל לעשות את זה עם כפית פריזיאן, אם יש) וממלאים בממרח שוקולד או אגוזים.
8 ציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת נוגט וסוכר חום עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
9 מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר של כ-2 ס"מ ומזלפים תלוליות קטנות על גבי הקאפקייקס.
10 מקשטים באגוזי לוז חצויים ובפניני קראנץ' שוקולד מריר.
* הקאפקייקס יישמרו בקופסה סגורה במקרר עד 3-4 ימים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט