אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות חמאה קינמון

כמה שהעוגיות האלה פשוטות, ככה הן כיפיות. בפחות מחצי שעה של עבודה הבית יתמלא בניחוח וניל וקינמון, וקופסת העוגיות שלכם תתמלא באספקה שבועית

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 01/12/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לבצק:

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

30 גרם (3 כפות) קורנפלור

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

1 חלמון

1-2 כפות חלב (לפי הצורך, לא חובה)

לציפוי:

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה עוד מעט חלב.

3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות בגודל הרצוי.

5 מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה. מפזרים את תערובת הסוכר-קינמון בנדיבות על העוגיות.

7 אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן עוגת חלבה עם שטרויזל פקאן פריך

>> והנה מתכון למקלובה חורפית של ניר צוק