עוגיות חמאה קינמון
כמה שהעוגיות האלה פשוטות, ככה הן כיפיות. בפחות מחצי שעה של עבודה הבית יתמלא בניחוח וניל וקינמון, וקופסת העוגיות שלכם תתמלא באספקה שבועית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
לבצק:
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות חלב (לפי הצורך, לא חובה)
לציפוי:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה עוד מעט חלב.
3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות בגודל הרצוי.
5 מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
6 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה. מפזרים את תערובת הסוכר-קינמון בנדיבות על העוגיות.
7 אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט