צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
עוגת שיש קלאסית
אנחנו מתים על השעות השקטות של שבת, העיתונים, כוס הקפה שלנו ועוגה טובה ליד, אבל בשביל זה מישהו צריך להכין עוגה. אז מצאנו אחת מושלמת: עוגת שיש רכה וקלילה שמכינים בכמה דקות, בלי להפעיל מיקסר. מי מתנדב?
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 12/11/20
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
2 ביצים
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (חצי כוס) סוכר
קורט מלח
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת מתוקה, וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
4 בקערה קטנה ממיסים את השוקולד.
5 מוסיפים כשליש מהבלילה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
6 מוסיפים את בלילת השוקולד לבלילה הראשית ומקפלים 2-3 פעמים ליצירת דוגמת שיש.
7 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט