אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

פוקצ'ה עם סלק צלוי, רוקט וגבינת רוקפור

פוקצ'ה טרייה מהתנור זה תענוג, ואחת שיוצאת משם עם סלקים מזוגגים זה כבר חלום. תוסיפו לה רוקפור ורוקט וקיבלתם מנה מהממת וטעימה שכל שולחן ישמח להתהדר בה וכל זוג ידיים ירצה לבצוע כשהיא עוד רותחת

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 15/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג קמח פוקצ'ה

1 כף שמרים יבשים

2 ושלושת רבעי כוסות מים

רבע כוס שמן זית

1 כף מלח

לסלק:

4 סלקים קטנים, קלופים

4 כפות שמן זית

1 כף סוכר חום

מלח

להגשה:

שמן זית

מלח גס

רוקפור

עלי רוקט

אופן ההכנה:

1 הפוקצ'ה: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומים במשך 5 דקות במהירות איטית.

2 מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.

3 משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק ומגלגלים בפנים שיכוסה גם הוא בשמן. מתפיחים למשך שעה.

4 לשים את הבצק שוב בידיים משומנות למשך דקה, מכסים ומתפיחים שעה נוספת.

5 לסלקים: חותכים כל סלק לרבעים ומניחים בקערה. מוסיפים את שמן הזית, מתבלים בסוכר ומלח ומערבבים היטב. מעבירים את הסלק לתבנית וצולים 40 דקות בחום של 200 מעלות.

6 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-5 חלקים. מתפיחים 30 דקות.

7 מחממים את התנור ל-220 מעלות.

8 משטחים כל חתיכת בצק על משטח מקומח לצורת פוקצ'ה מוארכת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מסדרים על כל פוקצ'ה כמה חתיכות סלק צלוי, מזלפים שמן זית וזורים מלח גס.

9 אופים 20 דקות עד שהבצק מקבל הזהבה יפה. מוצאים מהתנור ומסדרים על הפוקצ'ה חתיכות רוקפור ועלי רוקט, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.