עוגיות טחינה טבעוניות
עוגיות טחינה הן פינוק שאנחנו תמיד שמחים לפגוש. לא באמת משנה מה השעה או מה אכלנו לפני, ברגע שהקטנטנות האלה מתקרבות אנחנו לא חושבים פעמיים ומתחילים להעמיס. עכשיו גם אתם יכולים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
280 גרם (2 כוסות) קמח (אפשר לבן או כוסמין)
100 גרם (חצי כוס) סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
20 גרם (2 כפות) שמן קוקוס קר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
180 גרם (שלושת רבעי כוס) טחינה גולמית
2-3 כפות מים קרים (מוסיפים בהדרגה)
לקישוט:
זרעי שומשום (לא חובה)
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
2 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, שמן הקוקוס, הווניל והמלח ומעבדים עד אחידות.
3 מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד אחידות.
4 מוסיפים מים בהדרגה תוך עיבוד הבצק עד לקבלת גוש בצק אחיד ונוח לעבודה.
5 יוצרים כדורים קטנים מהבצק.
6 מגלגלים את כדורי הבצק בשומשום ומניחים במרווחים על התבניות.
7 אופים 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בחלק התחתון אך עדיין מעט רכות.
8 מצננים לחלוטין עד התייצבות. מפזרים אבקת סוכר (חשוב לא לוותר על שלב זה) ומגישים.
* העוגיות נשמרות עד שבוע בצנצנת אטומה.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
חסידים של פופקורן? נראה אם תצליחו לנחש כמה גרגירים מסתתרים כאן בצנצנת