סקונס מרציפן ושקדים
כבר כולם יודעים שלחמניות סקונס אלו הלחמניות הכי קלות להכנה. הנה שדרוג מקסים של ארז קומרובסקי: סקונס עם קוביות מרציפן ושקדים קלוים ומעל - שקדים שלמים וסוכר דמררה. לא הרבה עבודה ו-20 דקות אפייה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
¼ 2 כוסות (300 גרם) קמח עוגות
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח רב תכליתי (או 450 גרם קמח רב תכליתי במקום קמח העוגות)
½ 2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס שמנת מתוקה
½ כוס שמנת חמוצה 27% שומן
150 גרם מרציפן, חתוך לקוביות קטנות
½ כוס שקדים פרוסים וקלופים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
1/2 כוס שקדים רגילים
בנוסף:
שמנת מתוקה, למשיחה מעל
סוכר דמררה, לזרייה מעל
אופן ההכנה:
1 בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר ומעבדים 15 שניות על קצב איטי.
2 מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד לתערובת פירורית.
3 מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבול ולאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה. מעבדים רק עד שמתקבל בצק. מוסיפים את קוביות המרציפן והשקדים הקלויים.
4 מאחדים את החומרים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר כשעתיים.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה.
6 על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 15X22 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ. את מלבן הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים וכל חלק מחלקים למשולשים. מניחים את המשולשים בתבנית האפייה ומשאירים בינהם רווח היקפי של ½ 2 ס"מ (בשלב זה ניתן גם להקפיא את הסקונס, עטופים היטב, עד חודש ימים).
7 מברישים את פני הבצק בשמנת מתוקה, מפזרים מעל סוכר דמררה ואופים 20 דקות, עד להזהבה. מניחים להתקרר על גבי רשת.