אוכל

סקונס מרציפן ושקדים

כבר כולם יודעים שלחמניות סקונס אלו הלחמניות הכי קלות להכנה. הנה שדרוג מקסים של ארז קומרובסקי: סקונס עם קוביות מרציפן ושקדים קלוים ומעל - שקדים שלמים וסוכר דמררה. לא הרבה עבודה ו-20 דקות אפייה

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 17/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

¼ 2 כוסות (300 גרם) קמח עוגות

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח רב תכליתי (או 450 גרם קמח רב תכליתי במקום קמח העוגות)

½ 2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

2/3 כוס סוכר

קורט מלח

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

½ כוס שמנת מתוקה

½ כוס שמנת חמוצה 27% שומן

150 גרם מרציפן, חתוך לקוביות קטנות

½ כוס שקדים פרוסים וקלופים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה

1/2 כוס שקדים רגילים

בנוסף:

שמנת מתוקה, למשיחה מעל

סוכר דמררה, לזרייה מעל

אופן ההכנה:

1 בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר ומעבדים 15 שניות על קצב איטי.

2 מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד לתערובת פירורית.

3 מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבול ולאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה. מעבדים רק עד שמתקבל בצק. מוסיפים את קוביות המרציפן והשקדים הקלויים.

4 מאחדים את החומרים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר כשעתיים.

5 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה.

6 על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 15X22 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ. את מלבן הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים וכל חלק מחלקים למשולשים. מניחים את המשולשים בתבנית האפייה ומשאירים בינהם רווח היקפי של ½ 2 ס"מ (בשלב זה ניתן גם להקפיא את הסקונס, עטופים היטב, עד חודש ימים).

7 מברישים את פני הבצק בשמנת מתוקה, מפזרים מעל סוכר דמררה ואופים 20 דקות, עד להזהבה. מניחים להתקרר על גבי רשת.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות פרמזן
>> מתכון הווידאו הקודם של ארז: עוגת לימון עם ויסקי