אוכל

פיתות פרנה

שבועות מאחורינו, סוף השבוע לפנינו, ואם תפתחו את המקרר בטח תגלו שם ערימות של גבינות שנשארו מהחג. מה עושים? אוכלים אותן כמובן, אבל עושים את זה עם הלחם הנכון: פרנה ביתית וסופר קלה להכנה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 01/06/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 135 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג קמח שמרים להתפחה מהירה

כף סוכר

2 כפות שמן

1 ביצה

כף מלח

2 וחצי כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח וסוכר בקערה רחבה ועמוקה. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את השמן, הביצה, המלח ו-2 כוסות מים. לשים היטב את הבצק ובהדרגה מוסיפים את חצי כוס המים שנותרה. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך מאוד וגמיש (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך).

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים 45 דקות.

3 לשים שוב את הבצק ומחלקים ל-5-6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ומניחים על משטח מקומח היטב להתפחה שנייה של 20 דקות נוספות.

>> והנה מתכון למאפינס מטריפים

4 מחברים סיר גריל לחשמל ומקמחים מעט את חלקו התחתון. לוקחים כל כדור בצק ביד ומשטחים מעט בעזרת הידיים.

5 מניחים את הבצק המשוטח בתחתית הסיר, מכסים ומחכים כמה דקות (ניתן להרים את המכסה מדי פעם כדי לוודא שהלחם לא נשרף). בעזרת כף עץ שטוחה או מלקחיים הופכים את הלחם לצדו השני עד שהוא מוכן לגמרי משני צדדיו.

6 מוציאים את הלחם המוכן, ובעודו חם עוטפים אותו בבד או מגבת נקייה כדי לשמור על הלחות.

 

* אין לכם סיר גריל חשמלי? לא קרה כלום! השתמשו בפונקציית הגריל של התנור, והפכו את הפיתות אחרי 5 דקות.