אוכל

חלת חסידים

אם עד היום חששתם להכין חלה לארוחת שבת, מהיום אתם מסודרים. קבלו מתכון לחלת חסידים הכי פשוטה ובסיסית שיש, עם מינימום מרכיבים ותוצאה פגז. נשאר לכם רק לחשוב באיזה רוטב תרצו לטבול אותה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 23/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 חלות גדולות:

1 ק"ג קמח חלה לתפיחה מהירה (השמרים כבר בפנים)

2 כפות (25 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) שמן

2 ושליש כוסות (560 מ"ל) מים

1 כפית מלח

לציפוי:

שקית תה

2 כפיות סוכר

שומשום

אופן ההכנה:

1 לשים את כל החומרים בקערה גדולה בעזרת הידיים (במשך כ-8 דקות) או בקערת מיקסר עם וו לישה (במשך כ-5 דקות על מהירות נמוכה).

2 מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כ-15 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.

4 מעצבים את הבצק לחלה: לוקחים שני חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל באורך 40 ס"מ. מניחים גליל אחד במאוזן ובמרכזו את הגליל האחר במאונך (לקבלת צורת +). מתחילים להצליב את הגלילים משני הכיוונים כך שהחלה נקלעת לגובה, ואז משכיבים אותה.

5 מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולעים את החלה השנייה באותו אופן.

6 מכסים את החלות במגבת ומתפיחים כ-45 דקות, או עד שהנפח כמעט מוכפל.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות.

8 מכינים כוס של תה מתוק, מברישים את החלות ומפזרים מעל שומשום בנדיבות. אופים כ-25 דקות או עד שהחלות זהובות. מצננים לגמרי ומגישים.