אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגות פקאן וקינמון אישיות

מכירים את הרגעים האלו, בהם אתם חייבים משהו מתוק אבל לא מסובך? אז העוגות האישיות האלו, שאפשר לקרוא להן מאפינס, עונות בדיוק על הצורך הזה. עבודת מערבל קלה, מילוי שקעים ואפייה, ואתם בדרך הנכונה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

100 גרם חמאה רכה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

50 גרם (3 כפות גדושות) סוכר חום כהה

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון טחון

2 ביצים L

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

210 גרם (כוס וחצי) קמח

50 גרם (1/2 כוס) פקאנים טחונים

כפית וחצי אבקת אפייה

לקישוט:

30-40 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, מלח, וניל וקינמון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה ואוורירית.

3 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (מערבלים בין הוספה להוספה).

4 מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

5 מוסיפים קמח, פקאנים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

6 בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית ממלאים את השקעים עד 3/4 מגובהם.

7 מפזרים אגוזי פקאן קצוצים על כל עוגה.

8 אופים במשך 15-22 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו תמונה של העוגה שלכם לכאן ותוכלו לזכות בפרס.

>> בשבוע שעבר הכנו פאי נקטרינות קיצי משגע

>> והנה מילקשייק שוקולד עם טוויסט בריא!