אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

אוזני המן במילוי ממרח שוקולד-אגוזים וסוכריות צבעוניות

אומרים שעדיף לא לערבב שמחה בשמחה, אבל כשנתקלנו במתכון הזה החלטנו לחשב שמחות מחדש. החג הכי צבעוני מקבל חיזוק מפתיע עם מתכון כיפי וטעים לאוזני המן מלאות בכל מה שמושחת וטוב. אתם עוד פה?

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 22/02/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח

5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

1 חלמון ביצה בגודל L

1-2 כפות חלב (לפי הצורך) 

למילוי:

חצי צנצנת ממרח שוקולד אגוזים

סוכריות צבעוניות

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, מלח הווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט חלב בהדרגה.

>> מעדיפים מילוי אחר? הנה כל המתכונים שלנו לאוזני המן

>> והנה הצעות למשלוחי מנות

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 במרכז כל עיגול מניחים כמות של חצי כפית ממרח שוקולד אגוזים, מפזרים 3-4 סוכריות צבעוניות במרכז כל אוזן וסוגרים לצורת משולש. חשוב להדק את הקצוות היטב כדי שהאוזניים לא ייפתחו במהלך האפייה.

>> לאתר סוגת

6 מצננים במקפיא כחצי שעה לפני האפייה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 אופים במשך כ-15-20 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות בצורה אחידה.

9 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.