אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות סנדוויץ' אגוזים וחלבה

בצק אגוזים נהדר שהופך לעוגיות חמאה נפלאות בפני עצמן, אבל מי שהספיק להצטייד בממרח חלבה וקצת שליטה עצמית יכול לשדרג אותן לדרגת עוגיות סנדוויץ' יפות ומפנקות. אבקת סוכר מלמעלה - וכבר מדובר בשלמות, לא פחות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 01/03/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק אגוזים:

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח עוגיות

30 גרם אגוזים או שקדים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

1 חלמון L

1-2 כפות מים (לפי הצורך)

למילוי:

1/2 מכל ממרח חלבה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח ואגוזים וטוחנים יחד עד שמתקבלת אבקה דקה.

2 מוסיפים חמאה, אבקת סוכר ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.

3 מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

4 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

5 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות בגודל הרצוי. למחצית מכמות העוגיות יוצרים חור במרכז באמצעות צנתר חלק או פקק קטן.

6 מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

8 אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות או עד שהן מזהיבות ויציבות.

9 מצננים לחלוטין.

10 במרכז חצי מכמות העוגיות (ללא החור) מניחים כפית ממרח חלבה וסוגרים לסנדוויץ' עם עוגייה נוספת עם חור.

11 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של נטלי לוין - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות קפה עם תבלינים, מתוחכמות וטעימות
>> והנה מתכון לפופקורן מתוק ומשודרג עם שוקולד ושקדים