אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת קלמנטינות בחושה

יש הרבה סיבות לאהוב את החורף, אחת מהן היא ללא ספק ריח פירות ההדר הממכר. מחפשים דרך לקחת אותו לאקסטרים? נסו את עוגת הקלמנטינות הנהדרת הזאת. ככה חוגגים את החורף

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 05/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 183 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

1 ביצה L

100 גרם (חצי כוס) סוכר

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

125 מ"ל (חצי כוס) מיץ קלמנטינות

קליפה מגוררת מ-2 קלמנטינות

80 מ"ל (שליש כוס) שמן

140 גרם (כוס) קמח

5 גרם (כפית) אבקת אפייה

25 גרם (2 כפות) קורנפלור

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 טורפים בקערה את הביצה, הסוכר, הווניל, המלח, המיץ, הקליפה המגוררת והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור ומערבבים רק עד לאחידות.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים מעט את החלק העליון.

5 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה למגע.

6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.

* ניתן לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.

* במקום מיץ קלמנטינות, אפשר להשתמש במיץ תפוזים או מנדרינות באותה כמות.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד צ'יפס קפה