מאפינס לימון ופרג
מתכון למאפינס לימון ופרג. בכל פעם שהמילה מאפינס נזרקת לאוויר אנחנו נדרכים בציפייה. עד כמה שאנחנו זוכרים, מעולם לא סירבנו למאפין ואנחנו לא רואים סיבה להתחיל עכשיו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (9 מנות):
50 גרם חמאה רכה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 ביצה בגודל L
45 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון
30 מ"ל (2 כפות) חלב
140 גרם (1 כוס) קמח
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
50 גרם (חצי כוס) פרג טחון טרי
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים גביעי נייר קשיחים על תבנית התנור.
2 מערבלים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת הלימון עד שמתקבלת תערובת קרמית.
3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
4 מוסיפים מיץ לימון וחלב ומערבלים עד שהם נטמעים בבלילה.
5 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפרג ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
6 ממלאים את השקעים בבלילה עד שני שליש מגובהם.
>> בפעם שעברה הכנו אחלה לחם בירה
7 אופים 10-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים.
8 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
* במקום פרג טחון אפשר להשתמש בקוקוס באותה כמות.
* במקום לימון אפשר להשתמש בתפוז או כל סוג אחר של פרי הדר באותה כמות.
* לתוצאה אופטימלית חשוב להשתמש בחמאה רכה מאוד.