אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מאפינס לימון ופרג

מתכון למאפינס לימון ופרג. בכל פעם שהמילה מאפינס נזרקת לאוויר אנחנו נדרכים בציפייה. עד כמה שאנחנו זוכרים, מעולם לא סירבנו למאפין ואנחנו לא רואים סיבה להתחיל עכשיו

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 19/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

50 גרם חמאה רכה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 ביצה בגודל L

45 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון

30 מ"ל (2 כפות) חלב

140 גרם (1 כוס) קמח

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

50 גרם (חצי כוס) פרג טחון טרי

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים גביעי נייר קשיחים על תבנית התנור.

2 מערבלים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת הלימון עד שמתקבלת תערובת קרמית.

3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.

4 מוסיפים מיץ לימון וחלב ומערבלים עד שהם נטמעים בבלילה.

5 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפרג ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

6 ממלאים את השקעים בבלילה עד שני שליש מגובהם.

>> בפעם שעברה הכנו אחלה לחם בירה

7 אופים 10-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים.

8 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* במקום פרג טחון אפשר להשתמש בקוקוס באותה כמות.

* במקום לימון אפשר להשתמש בתפוז או כל סוג אחר של פרי הדר באותה כמות.

* לתוצאה אופטימלית חשוב להשתמש בחמאה רכה מאוד.