פיצה יוונית
חורף בחוץ? עזבו אותנו ממרקים, מה שבאמת מתחשק לנו זו פיצה טובה וחמה, שיוצאת מהתנור עם גבינה מבעבעת וריח מטריף. הפעם אנחנו הולכים על פיצה יוונית עם זיתים וגבינה בולגרית. הדליקו את התנורים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 קילו קמח שמרים להכנת פיצה
כ-2 וחצי כוסות מים
כף וחצי שמן זית
לרוטב עגבניות:
פחית עגבניות מרוסקות דק (רצוי מתוצרת איטליה)
שן שום
מעט עלי בזיליקום/תימין/אורגנו (או שילוב)
חצי כפית מלח
לפיזור מעל:
400 גרם גבינת מוצרלה
חצי קוביית גבינה בולגרית, מפוררת גס
חופן זיתי קלמטה מגולענים
חופן עגבניות שרי, או עגבניות גדולות חתוכות לרבעים
בצל סגול, פרוס לרצועות
אופן ההכנה:
1 שמים את חומרי הבצק (הקמח, השמן והמים) בקערת המיקסר. מתחילים עם 2 כוסות מים, ומערבלים במשך כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים בהדרגה את המים הנותרים, ומערבלים בכל פעם לאחר ההוספה כדי לבדוק אם כמות המים מספיקה.
2 מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד במשך כשעתיים-שלוש בטמפרטורת החדר (אם רוצים להכין את הבצק מראש ניתן גם להתפיח שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן להעביר למקרר ללילה).
3 לפני ההכנה מחממים את התנור לחום של 250 מעלות או לחום הקרוב שאליו מגיע התנור. אם יש אבן שמוט או משטח לאפיית פיצות הכניסו אותם לתנור ותנו להם להתחמם יחד עם התנור.
4 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור, משמנים מעט ומכסים עד להכנה.
5 מרדדים את כדורי הבצק לבסיסים עגולים. אם הבצק לא נמתח מספיק נותנים לו לנוח מכוסה במשך כמה דקות ואז מנסים שוב.
6 מערבבים או טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי הרוטב, ומורחים על הבסיסים. מפזרים את המוצרלה ומסדרים מעל את הזיתים, העגבניות, הבצל וחתיכות הגבינה הבולגרית.
7 אופים כל פיצה במשך 8-12 דקות עד שהחלק העליון שלה משחים.
מכירים את הבלוג של רות אופק, שמח במטבח? כדאי לכם