אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

פאי שוקולד ללא אפייה

כן, קראתם נכון - הפאי המקסים בתמונה פה למטה לא ראה תנור מימיו. מערבבים ביסקוויטים או כל סוג עוגיות אחר שאוהבים עם חמאה, ממלאים בגנאש מאיזה שוקולד שרוצים ויש לכם עוגה נהדרת ומהירת הכנה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 268 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית 24):

200 גרם ביסקוויטים

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

100 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:

50 גרם שוקולד חלב או מריר, מגורר

50 גרם שוקולד לבן, מגורר

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה.

2 מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מהדקים את הפירורים לתחתית ולדופנות התבנית ליצירת קלתית.

4 מכניסים לחצי שעה למקפיא.

5 מכינים את המלית: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שכל השוקולד נמס.

6 מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

7 מוסיפים בערך 2 כפות מהקצפת לתוך השוקולד הנמס ומערבבים היטב לשם השוואת טמפרטורות ומרקמים.

8 מוסיפים את תערובת השוקולד ליתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.

9 יוצקים את המוס לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון.

10 מקשטים בשוקולד מריר ולבן בנדיבות.

*  הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד שבוע.

* אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר במלית.

* אפשר להשתמש בכל סוג של ביסקוויטים או עוגיות חמאה.

 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בשבוע שעבר הכנו חלת כדורים טבעונית