אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שמרים עם גבינה ואגוזים

הנה סימן לזה שאתם כבר לא ילדים: לא כל דבר אתם מעדיפים אוטומטית עם שוקולד. קבלו מתכון לעוגת שמרים עדינה וטעימה, עם גבינה ואגוזים, שתלווה באופן מושלם את הקפה הראשון של אחרי החגים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 06/10/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

75 גרם (1/3 כוס) סוכר

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים L

125 מ"ל (1/2 כוס) חלב

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

למלית:

500 גרם גבינה לבנה כחושה (למשל טוב טעם, כנען או ריקוטה)

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

30 גרם (3 כפות) קורנפלור

100 גרם אגוזים או שקדים קצוצים דק

לזיגוג:

ביצה טרופה להברשה

2-3 כפות סירופ מייפל

אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

1 בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, חלב, וניל ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 מלית גבינה ואגוזים: בקערה בינונית מערבבים יחד גבינה, סוכר, ביצים, וניל ומלח לתערובת אחידה.

4 מוסיפים קורנפלור ואגוזים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5 הרכבת העוגות: על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.

6 מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מחצית מכמות המלית בשכבה אחידה ודי דקה.

7 מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים אותה לאורכה ויוצרים צורת בורג.

8 מניחים בתוך תבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי.

9 מכסים את העוגות ומתפיחים במשך 30-60 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

10 מחממים תנור ל-170 מעלות.

11 מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

12 אופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

13 מברישים את העוגות החמות במעט סירופ מייפל מיד כשהן יוצאות מהתנור ומניחים להן להצטנן מעט לטמפרטורת החדר.

14 לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר. מומלץ להגיש את העוגות חמימות.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס סילאן, מסקרפונה ותאנים ואנחנו עדיין מתקשים להירגע