אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת בננות, מייפל וקוקוס

עוגת בננות היא דרך מעולה לעשות כבוד לבננות רכות מדי. בגרסה הזאת היא מובאת לכם עם מייפל וקוקוס שמוסיפים לה לחות וטעם. מושלמת ליד הקפה בכלום זמן של עבודה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 24/03/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגה הבחושה האהובה עלי ביותר בעולם היא עוגת בננות. אני מכינה אותה בכל פעם שיש לי כמה בננות "על הסף", וכמעט תמיד יש לי תבנית אחת במקפיא. העוגה הבאה משלבת בננות, מייפל וקוקוס, והיא רכה, לחה ופשוט מעולה ליד הקפה. מכינים אותה ב-5 דקות עבודה ואין אחד שלא מתאהב בה.

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

45 מ"ל (3 כפות) מייפל

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן

3 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

3 בננות מרוסקות

210 גרם (כוס וחצי) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון

לקישוט:

קוקוס טחון

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, מייפל, שמן, ביצים, וניל, מלח ובננות מרוסקות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קוקוס טחון ומערבבים רק עד שאחיד.

4 יוצקים את הבלילה ל-2 התבניות ומיישרים את החלק העליון.

5 מפזרים מעט קוקוס טחון על שתי העוגות.

6 אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לאתר של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו פוקצ'ה בשמן זית
>> לכל המתכונים לפסח