אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

לחמניות זיתים טבעוניות

לחמניות שמרים תפוחות וזהובות, שימלאו את הבית בריח נפלא ויפתחו לכם את התיאבון עד השמיים. כאן הן מגיעות עם זיתים ירוקים, אבל אפשר בכיף להחליף או להוסיף - אגוזים, עגבניות מיובשות או כל פינוק אחר

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 22/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן

245 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח מלא

25 גרם (חצי קוביה או חצי שקית) שמרים טריים

80 מ"ל (שליש כוס) שמן זית

40 גרם (2 כפות) סילאן

5 גרם (1 כפית) מלח דק

180-240 מ"ל (בין שלושת רבעי כוס לכוס) מים פושרים

100 גרם זיתים, מגולענים וחתוכים (אפשר להשתמש גם בעגבניות מיובשות, אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת)

להברשה וקישוט:

מעט מים

שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את שני סוגי הקמחים, השמרים, השמן, הסילאן והמלח, ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.

2 מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3 ממשיכים ללוש במשך 8-10 דקות נוספות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את הזיתים.

4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים בטמפרטורה חמימה למשך כשעה או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים.

6 יוצרים מכל חלק צורת כדור הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7 מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות נוספות או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

8 מחממים תנור ל-170 מעלות.

9 מברישים את החלק העליון של הלחמניות במעט מים ומפזרים שומשום לקישוט.

10 אופים במשך 15-22 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.

11 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

*  הלחמניות הכי טובות לאכילה ביום ההכנה, אך אפשר להקפיא אותן בשקית אטומה עד שבועיים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס מייפל, קינמון ופקאן