לחמניות מקמח מלא עם צימוקים ואגוזים
יש לנו לנו חולשה אמיתית ללחמניות שמרים טריות שבוצעים עם הידיים וזוללים. אם גם אתם כמונו (אנושיים) - אתם רוצים להכיר את המתכון הזה: לחמניות עשירות בכל טוב שחיסלנו ברגע
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
350 גרם (3 כוסות פחות כף) קמח מלא
150 גרם (1 כוס + כף) קמח לבן
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
240 מ"ל (1 כוס) מים
60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
2 כפות סוכר חום כהה
6 גרם (1 כפית) מלח דק
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, קצוצים גס
200 גרם צימוקים
לקישוט:
ביצה טרופה להברשה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח המלא, הקמח הלבן, השמרים, המים, השמן, הסוכר והמלח, ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
3 מוסיפים אגוזים וצימוקים וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק.
4 מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ביסקוויטים מטריפה
5 מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
6 מסדרים את כדורי הבצק בתוך תבנית משומנת במרווחים. מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.
7 מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
8 מפזרים שומשום ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומתייצבות.
9 מוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.
* הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא עד חודש.
* אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
* במקום צימוקים אפשר להשתמש בחמוציות באותה כמות.