אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

בראוניז שוקולד ואגוזי קשיו

סיפרו לכם שבשביל בראוניז טובים חייבים מיקסר? זה פשוט לא נכון! הנה מתכון לבראוניז מגה-עסיסיים, שפשוט מתמוססים בתוך הפה - וכל מה שצריך בשבילם זה קערה, מטרפה וכף. רק עשו טובה, אל תוותרו על הקשיו

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 20/10/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית נס קפה

200 גרם (1 כוס) סוכר

3 ביצים L

100 גרם (3/4 כוס) קמח

לקישוט:

40-50 גרם אגוזי קשיו שלמים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ.

2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.

3 מוסיפים פנימה מלח, וניל, נס קפה וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.

4 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.

5 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מערבוב יתר של התערובת.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

7 מפזרים אגוזי קשיו.

8 אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהבראוני מתייצב אך עדיין מעט רך במרכז.

9 מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר זללנו פה פשטידת תירס עם גרעיני חמנייה

>> שמעתם שלירן גרודה מ"משחקי השף" פתח מסעדה?