אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

חלת כדורים טבעונית

טרנד הטבעונות הוא כבר מזמן לא רק גחמה של לוחמי צדק, ואם גם אתם פוזלים לכיוון, או סתם מחפשים מתכון לחלה קצת אחרת, זה בדיוק המתכון בשבילכם. כדור אחרי כדור היא תתחסל עוד לפני שהספקתם למצמץ

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 07/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

490 גרם (3 וחצי כוסות קמח)

25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

75 גרם (שליש כוס) סוכר חום (ניתן להשתמש גם בסוכר רגיל)

60 מ"ל (רבע כוס) שמן

240 מ"ל (1 כוס) מים

10 גרם (שתי כפיות) מלח

מעט שמן להברשה

לעיטור:

מעט שומשום (או גרעינים או כל סוג אחר של תוספת שאוהבים)

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המים והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך שעה-שעתיים בטמפרטורה חמימה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים.

4 יוצרים צורת כדור מכל חלק מהבצק ומניחים בתוך תבנית משומנת קלות במרווחים של 1-2 ס"מ בין כדור לכדור.

5 מכסים את החלה ומתפיחים אותה במשך כשעה או עד שהיא מכפילה את נפחה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 מברישים בעדינות את החלה התפוחה בשמן ומפזרים שומשום.

8 אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה והתייצבות.

9 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

• החלה במיטבה ביום ההכנה אך אפשר להכין אותה מראש ולהקפיא כשהיא עטופה היטב.

• מומלץ לחמם את החלה מעט לפני ההגשה.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עם קצפת