פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה
רגע לפני כל הטיגונים של החג, הנה הזדמנות מצוינת להפעיל את התנור לפני שאתם זונחים אותו ל-8 ימים: פשטידה עם שלושה סוגי גבינות ושני סוגי בצל שעוברים קרמול עדין, שביחד מספקים מאפה נהדר לארוחה קלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לבצל יש את היכולת הפלאית להפוך למתקתק וקרמלי, והוא הולך פשוט נפלא עם גבינות מלוחות. הפשטידה הבאה משלבת בין השניים בצורה מצוינת – בצל וכרשה שעוברים טיגון וקרמול קל לפני הכניסה לתערובת, וגבינה בולגרית שמוסיפה מליחות עדינה. מתקבל מאפה פשוט נהדר שאתם חייבים להכין.
מרכיבים :
3 בצלים גדולים
2 כרשות
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
250 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
35 גרם (1/4 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית פיירקס בינונית.
2 חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות דקות.
3 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
4 מוסיפים כרשה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
5 מוסיפים חומץ בלסמי וסילאן וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות, עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב בהיר.
6 מעבירים את התערובת לקערה (כולל השמן) ומוסיפים פנימה שמנת חמוצה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מערבבים היטב.
7 מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים.
8 לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
9 מעבירים את הבלילה לתבנית.
10 אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
11 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.