אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה

רגע לפני כל הטיגונים של החג, הנה הזדמנות מצוינת להפעיל את התנור לפני שאתם זונחים אותו ל-8 ימים: פשטידה עם שלושה סוגי גבינות ושני סוגי בצל שעוברים קרמול עדין, שביחד מספקים מאפה נהדר לארוחה קלה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 16/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לבצל יש את היכולת הפלאית להפוך למתקתק וקרמלי, והוא הולך פשוט נפלא עם גבינות מלוחות. הפשטידה הבאה משלבת בין השניים בצורה מצוינת – בצל וכרשה שעוברים טיגון וקרמול קל לפני הכניסה לתערובת, וגבינה בולגרית שמוסיפה מליחות עדינה. מתקבל מאפה פשוט נהדר שאתם חייבים להכין.

מרכיבים :

3 בצלים גדולים

2 כרשות

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית סילאן

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

250 גרם גבינה בולגרית

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

35 גרם (1/4 כוס) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית פיירקס בינונית.

2 חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות דקות.

3 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.

4 מוסיפים כרשה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.

5 מוסיפים חומץ בלסמי וסילאן וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות, עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב בהיר.

6 מעבירים את התערובת לקערה (כולל השמן) ומוסיפים פנימה שמנת חמוצה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מערבבים היטב.

7 מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

8 לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת.

9 מעבירים את הבלילה לתבנית.

10 אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

11 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות ריבה