קיש עגבניות שרי, מוצרלה ובזיליקום
קיש מלוח שלוקח את כל מה שטוב בפיצה: מוצרלה, עגבניות ובזיליקום, בתוספת רויאל פסטו שמקפיץ את כל העסק לדרגת שלמות. ילדים אוהבים אותו, אורחים מתים עליו והוא ממש לא מסובך להכנה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בכל פעם שאני רוצה להכין ארוחת ערב מרשימה לחברים – אני מכינה קיש. עם קלתית בצק פריך ומילוי של ירקות או גבינות אי אפשר לטעות. הקיש הבא משלב שלושה אלמנטים של פיצה, ולכן אני אוהבת לכנות אותו "קיש פיצה" – קלתית בצק, מלית עגבניות שרי, בזיליקום ומוצרלה, ורויאל מועשר במעט פסטו שמחבר בין המרכיבים. סלט קטן ליד, ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.
מרכיבים (8 מנות):
לבצך פריך מלוח:
150 גרם (1 כוס+1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית:
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
250-300 גרם עגבניות שרי, חצויות
4-5 עלי בזיליקום קרועים
מלח
פלפל שחור לפי הטעם
לרויאל פסטו:
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 15% שומן
2 ביצים L
1 כפית פסטו
2 כפיות קמח
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
לפיזור מעל הקיש:
1-2 כפיות צנוברים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כשעה.
4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.
5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כחצי שעה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
8 מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב, אבל עדיין מאוד בהיר. מצננים לטמפרטורת החדר.
9 מפזרים על הקלתית האפויה 1/2 מכמות המוצרלה המגוררת ומעליה מניחים חצאי עגבניות שרי בצפיפות.
10 מפזרים קרעי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
11 מפזרים את יתרת המוצרלה המגוררת מעל הכל.
12 רויאל: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת, ביצים, פסטו, קמח, מלח ופלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
13 יוצקים את הרויאל בתוך הקיש. מפזרים מעט צנוברים.
14 אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהקיש מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> אם אתם בעניין של לקצור עוד קצת מחמאות, נסו גם את הפוקצ'ה הזאת