אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קיש עגבניות שרי, מוצרלה ובזיליקום

קיש מלוח שלוקח את כל מה שטוב בפיצה: מוצרלה, עגבניות ובזיליקום, בתוספת רויאל פסטו שמקפיץ את כל העסק לדרגת שלמות. ילדים אוהבים אותו, אורחים מתים עליו והוא ממש לא מסובך להכנה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 14/04/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בכל פעם שאני רוצה להכין ארוחת ערב מרשימה לחברים – אני מכינה קיש. עם קלתית בצק פריך ומילוי של ירקות או גבינות אי אפשר לטעות. הקיש הבא משלב שלושה אלמנטים של פיצה, ולכן אני אוהבת לכנות אותו "קיש פיצה" – קלתית בצק, מלית עגבניות שרי, בזיליקום ומוצרלה, ורויאל מועשר במעט פסטו שמחבר בין המרכיבים. סלט קטן ליד, ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.

 

מרכיבים (8 מנות):

לבצך פריך מלוח:

150 גרם (1 כוס+1 כף) קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

2-3 כפות מים קרים

למלית:

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

250-300 גרם עגבניות שרי, חצויות

4-5 עלי בזיליקום קרועים

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

לרויאל פסטו:

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 15% שומן

2 ביצים L

1 כפית פסטו

2 כפיות קמח

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

לפיזור מעל הקיש:

1-2 כפיות צנוברים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כשעה.

4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.

5 דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כחצי שעה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.

8 מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב, אבל עדיין מאוד בהיר. מצננים לטמפרטורת החדר.

9 מפזרים על הקלתית האפויה 1/2 מכמות המוצרלה המגוררת ומעליה מניחים חצאי עגבניות שרי בצפיפות.

10 מפזרים קרעי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

11 מפזרים את יתרת המוצרלה המגוררת מעל הכל.

12 רויאל: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת, ביצים, פסטו, קמח, מלח ופלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

13 יוצקים את הרויאל בתוך הקיש. מפזרים מעט צנוברים.

14 אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהקיש מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> אם אתם בעניין של לקצור עוד קצת מחמאות, נסו גם את הפוקצ'ה הזאת

>> וגם שיפודי פרגיות בטריאקי ושום. סתם כי זה טעים