עוגיות שוקולד צ'יפס קפה
כאנשים שחיים מהפוך להפוך, פיתחנו חולשה מיוחדת לעוגיות קפה למיניהן. השבוע הפילו אותנו אלה - עם שוקולד צ'יפס ואגוזי קשיו, שמשתלבים מושלם בטעם ונותנים בדיוק את הקראנץ' שביקשנו. פחות משעה ואתם כבר טובלים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
50 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה
קורט מלח
2 כפיות קפה נמס
1 ביצה L
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם (חצי כוס) קוואקר
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
150 גרם אגוזי קשיו קצוצים
200 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, סוכר חום, מלח וקפה לתערובת אחידה וקרמית.
3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
4 מוסיפים קמח, קוואקר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אגוזים ושוקולד ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
5 יוצרים כדורים בגודל אגוז מהבצק ומניחים במרווחים על גבי התבניות.
6 משטחים מעט את הכדורים.
7 אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
8 מצננים לחלוטין על רשת ומגישים.
הערות:
* שומרים בצנצנת אטומה עד 10 ימים.
* אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים, באותה כמות.
* אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר, חלב או לבן.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט