אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס קפה

כאנשים שחיים מהפוך להפוך, פיתחנו חולשה מיוחדת לעוגיות קפה למיניהן. השבוע הפילו אותנו אלה - עם שוקולד צ'יפס ואגוזי קשיו, שמשתלבים מושלם בטעם ונותנים בדיוק את הקראנץ' שביקשנו. פחות משעה ואתם כבר טובלים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 28/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

100 גרם חמאה רכה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

50 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה

קורט מלח

2 כפיות קפה נמס

1 ביצה L

140 גרם (1 כוס) קמח

50 גרם (חצי כוס) קוואקר

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

150 גרם אגוזי קשיו קצוצים

200 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, סוכר חום, מלח וקפה לתערובת אחידה וקרמית.

3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.

4 מוסיפים קמח, קוואקר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אגוזים ושוקולד ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

5 יוצרים כדורים בגודל אגוז מהבצק ומניחים במרווחים על גבי התבניות.

6 משטחים מעט את הכדורים.

7 אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.

8 מצננים לחלוטין על רשת ומגישים.

הערות:

* שומרים בצנצנת אטומה עד 10 ימים.

* אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים, באותה כמות.

* אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר, חלב או לבן.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בננה ושיבולת שועל