עוגיות סנדוויץ' קוקוס עם קרם לימון
הקונדיטורית מאיה רביבו מביאה לכם עוגיות בהשראת מרתה סטיוארט - עוגיות קוקוס דקיקות ופריכות עם מלית קרם לימון חמצמצה. לא מתים על לימון? כל מלית שבעולם תתאים פה - משוקולד ועד ריבת חלב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לעוגיות:
70 גרם חמאה
כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
ביצה גדולה + חלמון אחד
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קוקוס טחון
לקרם הלימון:
4 ביצים גדולות
מיץ וגרידה מ-3 לימונים
1/2 1 כוסות סוכר
125 גרם חמאה
קורט מלח
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הקרם: מערבבים בקערה חסינת חום את כל חומרי הקרם. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) ומבשלים עד שהקרם מסמיך - כשאתם טובלים כף בתערובת, היא מצפה באופן אחיד את גב הכף ולא נוזלת (83 מעלות, אם אתם משתמשים במדחום למטבח). מערבבים כל הזמן כדי שהביצים לא יתבשלו. מקררים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני שמשתמשים בקרם.
2 מכינים את העוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את החלמון ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני.
3 מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט ומניחים מעל עוד יריעה של נייר אפייה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי 3 מ"מ. מקררים היטב או מקפיאים. אחרי שהבצק קר, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ, בעזרת קורצן עוגיות ומסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 8-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים היטב.
5 מורחים מעט קרם לימון על כל עוגייה שנייה וסוגרים אותן לסנדוויץ'. מקשטים באבקת סוכר. יוצאות כ-28-30 עוגיות סנדוויץ'.
שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.