אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוגיות סנדוויץ' קוקוס עם קרם לימון

הקונדיטורית מאיה רביבו מביאה לכם עוגיות בהשראת מרתה סטיוארט - עוגיות קוקוס דקיקות ופריכות עם מלית קרם לימון חמצמצה. לא מתים על לימון? כל מלית שבעולם תתאים פה - משוקולד ועד ריבת חלב

מאיה רביבו | mako אוכל | פורסם 07/10/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לעוגיות:

70 גרם חמאה

כוס סוכר

1/2 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

ביצה גדולה + חלמון אחד

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות קוקוס טחון

לקרם הלימון:

4 ביצים גדולות

מיץ וגרידה מ-3 לימונים

1/2 1 כוסות סוכר

125 גרם חמאה

קורט מלח

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקרם: מערבבים בקערה חסינת חום את כל חומרי הקרם. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) ומבשלים עד שהקרם מסמיך - כשאתם טובלים כף בתערובת, היא מצפה באופן אחיד את גב הכף ולא נוזלת (83 מעלות, אם אתם משתמשים במדחום למטבח). מערבבים כל הזמן כדי שהביצים לא יתבשלו. מקררים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני שמשתמשים בקרם. 

2 מכינים את העוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את החלמון ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני. 

3 מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט ומניחים מעל עוד יריעה של נייר אפייה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי 3 מ"מ. מקררים היטב או מקפיאים. אחרי שהבצק קר, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ, בעזרת קורצן עוגיות ומסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. 

4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 8-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים היטב. 

5 מורחים מעט קרם לימון על כל עוגייה שנייה וסוגרים אותן לסנדוויץ'. מקשטים באבקת סוכר. יוצאות כ-28-30 עוגיות סנדוויץ'.

שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.

 

>> בשבוע שעבר הכנו לחם עגבניות מהיר עם ארז קומרובסקי
>> מה עושים בסוכות? חדשות אוכל