אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

חיתוכיות ריבה קלות להכנה

איך אנחנו אוהבים עוגיות עם ריבה, שאלוהים יעזור. אפשר לקרוא להן חיתוכיות, ואפשר לא לבזבז זמן ופשוט לפשוט על התבנית

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 09/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 302 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

210 גרם (כוס וחצי) קמח

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים דק

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

קליפה מגוררת מחצי לימון

2-3 כפות חלב קר (לפי הצורך)

למילוי:

צנצנת גדולה של ריבת תות/פטל/דובדבנים/משמשים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית של 25*25 ס"מ (לחיתוכיות קצת פחות נמוכות - תבנית 20*20).

2 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, מלח וקליפת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.

3 מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.

4 מעבירים כ-2/3 מכמות הפירורים לתחתית התבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה ודי דקה.

5 אופים את התחתית במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה (היא אמורה להישאר בהירה מאוד).

6 מוציאים מהתנור ומורחים את הריבה על גבי התחתית בשכבה אחידה ודקה.

7 מפזרים את הפירורים.

8 מחזירים לתנור ל-15-25 דקות נוספות, או עד שהפירורים מזהיבים והריבה מעט מבעבעת.

9 מצננים לחלוטין, ורק אז חותכים לריבועים.

10 מקשטים את הריבועים באבקת סוכר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר למדנו להכין כבשה חמודה מבצק סוכר

>> והנה מתכון מקסים לדונאטס שוקולד אפויות