חיתוכיות ריבה קלות להכנה
איך אנחנו אוהבים עוגיות עם ריבה, שאלוהים יעזור. אפשר לקרוא להן חיתוכיות, ואפשר לא לבזבז זמן ופשוט לפשוט על התבנית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים דק
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
2-3 כפות חלב קר (לפי הצורך)
למילוי:
צנצנת גדולה של ריבת תות/פטל/דובדבנים/משמשים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית של 25*25 ס"מ (לחיתוכיות קצת פחות נמוכות - תבנית 20*20).
2 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, מלח וקליפת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.
4 מעבירים כ-2/3 מכמות הפירורים לתחתית התבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה ודי דקה.
5 אופים את התחתית במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה (היא אמורה להישאר בהירה מאוד).
6 מוציאים מהתנור ומורחים את הריבה על גבי התחתית בשכבה אחידה ודקה.
7 מפזרים את הפירורים.
8 מחזירים לתנור ל-15-25 דקות נוספות, או עד שהפירורים מזהיבים והריבה מעט מבעבעת.
9 מצננים לחלוטין, ורק אז חותכים לריבועים.
10 מקשטים את הריבועים באבקת סוכר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט