אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות טחינה ושקדים

בטוח שיש לכם את המתכון הקבוע שלכם לעוגיות טחינה - לכל אחד יש את המתכון שלו - אבל האמינו לנו, שלנו יותר טוב. הוא מהיר, הוא הכי קל בעולם, הוא מלכלך רק קערה אחת, והכי חשוב: יוצאות ממנו עוגיות טעימות למות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 04/08/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 398 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אם אתם טיפוסים של עוגיות טחינה – אל תפספסו את המתכון הזה. מדובר בעוגיות הטחינה הכי קלות בעולם, בלי חמאה או שמן, שמכינים בקערה אחת, בלי הקצפה ובלי לישה. רק מערבבים, יוצרים כדורים ושולחים לתנור, ותוך כמה דקות מתקבלות עוגיות טחינה מושלמות ופריכות, עם שקדים שלמים במרכזן. הליווי המושלם לקפה שלכם.

 

מרכיבים (30 מנות):

240 גרם (1 כוס) טחינה גולמית

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 ביצה L

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

60 גרם (1/2 כוס) קמח מלא

30-35 שקדים שלמים

אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה גדולה טחינה, סוכר, ביצה, וניל, אבקת אפייה וקמח עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.

3 יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומסדרים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4 נועצים במרכז כל כדור שקד שלם.

5 אופים 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.

6 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים וקינמון מופלאה

>> החביתה החדשה: ביצה בקן בתוך פסטרמה