אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפינס קינמון, סוכר חום ושיבולת שועל

אם אתם מאלה שמעדיפים מאפים בלי חמאה או מרגרינה ותמיד שמחים לפגוש סיבים תזונתיים - המתכון הזה בשבילכם. מאפינס קינמון נפלאים, עם שמן, שמנת חמוצה ושיבולת שועל, כדי שתוכלו לספר לכולם שהתחלתם לאכול בריא

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 29/12/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

3 ביצים L

200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס פחות 4 כפות)

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון טחון

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם (1/2 כוס) קוואקר

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לקישוט:

שיבולת שועל שלמה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, השמנת החמוצה, השמן, המלח, הווניל והקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, קוואקר ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד (חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שיפגום במרקם הסופי של המאפינס).

4 יוצקים את הבלילה לתוך השקעים וממלאים כמעט עד הסוף.

5 מקשטים בשיבולת שועל שלמה ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים, תפוחים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.

6 מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננות וקוקוס עם טאץ' של ריבת חלב
>> ואגב שיבולת שועל, היום היום האחרון של אתגר האוכל הבריא שלנו!