מאפינס קינמון, סוכר חום ושיבולת שועל
אם אתם מאלה שמעדיפים מאפים בלי חמאה או מרגרינה ותמיד שמחים לפגוש סיבים תזונתיים - המתכון הזה בשבילכם. מאפינס קינמון נפלאים, עם שמן, שמנת חמוצה ושיבולת שועל, כדי שתוכלו לספר לכולם שהתחלתם לאכול בריא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
3 ביצים L
200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס פחות 4 כפות)
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
280 גרם (2 כוסות) קמח
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
לקישוט:
שיבולת שועל שלמה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, השמנת החמוצה, השמן, המלח, הווניל והקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, קוואקר ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד (חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שיפגום במרקם הסופי של המאפינס).
4 יוצקים את הבלילה לתוך השקעים וממלאים כמעט עד הסוף.
5 מקשטים בשיבולת שועל שלמה ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים, תפוחים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט