אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קראמבל בננות, שוקולד ושקדים

שוקולד ובננה הם שני מאכלים שנולדו כדי לעבוד בשיתוף פעולה, ואנחנו לעולם לא נחשוב להפריד ביניהם. הנה אחת הגרסאות המעולות של השילוב הזה - קרם שוקולדי עשיר, בננות נימוחות וקראמבל פריך, שיהיה מה ללעוס

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 02/02/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ:

6-5 בננות גדולות

3-4 כפות שקדים פרוסים

אבקת סוכר

לקרם שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

לקראמבל:

100 גרם (3/4 כוס) קמח

50 גרם שקדים שלמים

75 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2 חותכים את הבננות לפרוסות ומניחים חצי מהן בתחתית התבנית.

3 קרם שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

4 יוצקים את קרם השוקולד בשכבה אחידה על גבי פרוסות הבננה ומפזרים מעליו את יתרת הבננות.

5 קראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, סוכר, חמאה, מלח ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

6 מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה על גבי פרוסות הבננה ומוסיפים שקדים פרוסים.

7 אופים 20-15 דקות או עד שהקראמבל מזהיב.

8 מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

* במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.

* לגרסה טבעונית – משתמשים ב-75 גרם שמן קוקוס קר במקום החמאה בקראמבל, ובקרם קוקוס בכמות זהה לשמנת המתוקה בקרם השוקולד.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן מאפינס תפוזים ומייפל חורפיים

>> והנה מתכון לסלט עדשים שחורות ובטטה בריא וצבעוני

>> עוד מתכוני עוגות ועוגיות בבייקרי