קראמבל בננות, שוקולד ושקדים
שוקולד ובננה הם שני מאכלים שנולדו כדי לעבוד בשיתוף פעולה, ואנחנו לעולם לא נחשוב להפריד ביניהם. הנה אחת הגרסאות המעולות של השילוב הזה - קרם שוקולדי עשיר, בננות נימוחות וקראמבל פריך, שיהיה מה ללעוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ:
6-5 בננות גדולות
3-4 כפות שקדים פרוסים
אבקת סוכר
לקרם שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
לקראמבל:
100 גרם (3/4 כוס) קמח
50 גרם שקדים שלמים
75 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2 חותכים את הבננות לפרוסות ומניחים חצי מהן בתחתית התבנית.
3 קרם שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
4 יוצקים את קרם השוקולד בשכבה אחידה על גבי פרוסות הבננה ומפזרים מעליו את יתרת הבננות.
5 קראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, סוכר, חמאה, מלח ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
6 מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה על גבי פרוסות הבננה ומוסיפים שקדים פרוסים.
7 אופים 20-15 דקות או עד שהקראמבל מזהיב.
8 מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
* במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
* לגרסה טבעונית – משתמשים ב-75 גרם שמן קוקוס קר במקום החמאה בקראמבל, ובקרם קוקוס בכמות זהה לשמנת המתוקה בקרם השוקולד.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו כאן מאפינס תפוזים ומייפל חורפיים