בייגל בריאות מקמח מלא
ממש פשוט להכין את הבייגלים הטעימים אלה ועוד יותר כיף לטרוף אותם. מבפנים הם כמו עננים - רכים רכים ומלאי טעם, ומבחוץ הם מפוצצים בשכבה קראנצ'ית של זרעים ודגנים כיפיים
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 13/06/18
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
לבייגלים:
1 קילו קמח שמרים בהתפחה מהירה להכנת לחם מלא
750 מ"ל (3 כוסות + 2 כפות) מים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן
לציפוי:
שומשום
קצח
שיבולת שועל
פרג שלם
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח, המים והסוכר בקערה ולשים 4 דקות במיקסר עם וו לישה (או 8 דקות בלישה ידנית), עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד 3 דקות, עד שהשמן נטמע.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מהם גליל וסוגרים לטבעת.
4 מרססים או מברישים כל בייגל במים ומצפים בשפע ציפוי. מניחים בתבנית ומתפיחים עוד 20 דקות לפחות, או עד שהבייגלים מתעגלים מחדש. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
5 אופים כרבע שעה, או עד שהבייגלים אפויים כהלכה (כולל התחתית). מצננים לחלוטין ומגישים.